Chuťovka dne (krevetový toast)

Hezkou sobotu.

Vytvářet nové a nové variace všemožných jídel mě snad nikdy neomrzí. „Prázdným okénkem“ v mém dosavadním jídelníčku byly vždy svačiny. Zrovna u nich mě žádná zajímavá variace nenapadala a nebo se mi spíš ani nechtěla vymýšlet. A zrovna nedávno se mi poštěstilo splácat docela obstojnou svačinovou kombinaci, která by se mohla líbit i vám.

Jelikož mě všechny mořské „potvory“ lákají čím dál víc, budou součástí i mého dnešního „receptu“.

Co budeme potřebovat?

  1. krevety
  2. citrón (limetku)
  3. toustíky, suchary či jakýkoli jiný druh pečiva
  4. lučinu nebo avokádo
  5. sezamová semínka
  6. řepkový olej
  7. baby špenát

Postup?

Naprosto jednoduchý. Nachystáme si zvolené pečivo. Já si pořídila alberťácké chlebíky, které jsou skvělé v tom, že vydrží chutné a křupavé i několik dní. Poté je stačí namazat lučinou nebo si můžeme například vytvořit pomazánku z lučiny a rozmačkaného avokáda (plus trocha pepře, citrónové šťávy a soli). Poté už stačí orestovat krevety na rozpálené pánvi. Postačí pár minut, dokud nechytnou narůžovělou barvu. Následovně k nim přidáme baby špenát. Na samotný závěr stačí celý pokrm posypat sezamovými či jinými semínky.

IMG_2939

Dobrou chuť.

Mé další skromné nápady najdete také na mém Instagramu (klik sem).

Hezký zbytek dne,

Vendula